BOSCH SZERSZÁMOK, KISGÉPEK

Bosch: életre tervezve

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes adatok szerint gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 270000 munkatárssal a vállalatcsoport a 2009-es üzleti évben körülbelül 38 milliárd eurós forgalmat ért el. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő, több mint 300 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch évente több mint 3,5 milliárd eurót költ kutatásra és fejlesztésre, és világszerte több mint 3000 szabadalmi kérelmet nyújt be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) "Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként" alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős vállalat-csoport, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója fejlődött ki. Ma 12 vállalat gyártja és forgalmazza a Bosch-termékeket a magyar piacon. A Bosch az elmúlt évben mintegy 36 millió eurót költött kutatás-fejlesztésre, a munkatársak száma 2009 elején meghaladta a 7000 főt. A magyarországi Bosch munkatársak tevékenysége ma a fejlesztéstől a termelésen át a magyarországi, szerbiai, horvátországi, bosznia és hercegovinai, koszovói, montenegrói valamint szlovéniai, illetve részben albániai és macedóniai értékesítésig terjed. 2008-ban a Bosch csoport magyarországi forgalma meghaladta az 1,3 milliárd eurót.


Bosch elektromos kéziszerszámok

A Bosch vállalatcsoport kéziszerszám üzletága a hordozható elektromos kéziszerszámok és a kéziszerszám-kiegészítők terén az egész világot tekintve piacvezető. 2008-ban az üzletág munkatársai 3,15 milliárdos forgalmat értek el, 90 százalékát Németországon kívül. Az olyan márkákkal, mint a Bosch, a Skil és a Dremel, az üzletág az ügyfélközpontúságot és a rendkívüli innovációs erőt képviseli.

A siker kulcstényezője az innováció fontossága és üteme. A Bosch minden évben több mint 100 új kéziszerszámot dob piacra. 2008-ban a Bosch kéziszerszámok forgalmának 35 százaléka olyan termékekből származott, amelyek kevesebb, mint két éve voltak a piacon. Értékesítési eredményeink növekedése mind az öt üzleti szegmensünkben – hordozható kéziszerszámok, asztali kéziszerszámok, tartozékok, elektromos kerti gépek és mérőeszközök – erősebb volt a piaci növekedésnél.