METABO SZERSZÁMOK, KISGÉPEK

Metabo: az iparosok márkája. Elektromos szerszámok profiktól profiknak.

1924-ben a gazdasági válság kellős közepén Albrecht Schnizler, egy pék fia, Julius Closs-szal közösen megalapította a Schnizler GmbH-t. Olyan szerszámok gyártása volt a céljuk, amelyek jobban megfelelnek az iparosodó világ egyre nagyobb és szigorúbb követelményeinek, mint a legtöbb akkor használatos szerszám. 1927-ben a nagy tehetséggel megáldott értékesítési zsenivel, Walter Rauch-hal bővült a társasági tagok köre. Az alapítók leszármazottai a Metabo - csoport tulajdonosai napjainkban is

1929-ben a cég nevet változtat, az új neve: Metabowerke GmbH. A Metabo név az annak idején a kézi fúrógépekre használatos elnevezésből alakult ki: Metallbohrdreher (fémfúró).

Az új vállalat első terméke több, mint 50.000-szer került értékesítésre. Ebben az időszakban egyre több tárgy készült fa helyett fémből. Ezek megmunkálásához sokkal robosztusabb szerszámokra volt szükség, mint korábban. Különösen az angol munkások támasztottak nagyon magas követelményeket az igen munkaigényes acél megmunkálásánál használt szerszámokkal szemben.
Mivel a Metabo készülékei megfeleltek ezeknek a magas szintű elvárásoknak, a külföldi tapasztalatokkal is bíró Walter Rauch már a 20-as években 80%-ra emelte a cég teljes forgalmán belül az (elsősorban Angliába menő) export részarányát.


A Metabo Csoport kialakulása

A meppeni Elektra Beckum vállalat átvételével a Metabo Csoport mindkétkét márkája tökéletesen és kölcsönösen kiegészítette a termékválasztékát.
Az Elektra Beckum túlnyomórészt Németországban termel. Meppenben több mint 200 dolgozó készít gépeket famegmunkáláshoz, kompresszorokat, hegesztőkészülékeket, kerti és háztartási gépeket.

Az Elektra Beckum már több éve fontos része a Metabocsoportnak, 2006 tól a nevében is Metabo lett.
Ezzel a kibővített termékportfólióval a Metabo egyike a legszélesebb szortimentet kínáló gyátóknak a magas minőségű elektromos gépeket és készülékeket gyártók körében.


A Metabo filozófiája

A XX. század kezdetén még nem voltak elismert minőségi szabványok a nyersanagok és a beszállított komponensek számára. A Metabo különleges dolgot tett azért, hogy nagy terhelhetőségű termékeket tudjon gyártani: a nyersanyag "nemesítést" és az eddig beszállított termékek nagy részének a gyártását saját maga vette át, hogy magas minőségi követelményeknek megfelelő szerszámokat tudjon gyártani. Igy készültek a különösen hosszú élettartamú megbízható szerszámok. Ezt a módszert követik napjainkban is.


Metabo a legjobb befektetés

szervizszolgáltatások manapság lényeges minőségi jellemzőket fejeznek ki. Számunkra ez a követekezőket jelenti: átfogó garanciális szolgáltatásokat, valamint gyors pótalkatrész- és javítási szolgáltatást. Szervizműhelyünkben szakképzett szakemberek gondoskodnak arról, hogy a javítási megbízásokat 24 órán belül lebonyolítsák, és hogy Ön elektromosan és mechanikusan kifogástalan terméket kapjon vissza.