PILANA SZERSZÁMOK, KISGÉPEK

Pilana a legnagyobb európai szerszámgyártók egyike

A dinamikusan fejlődő PILANA TOOLS a maga 650 dolgozójával a legnagyobb európai szerszámgyártók közé tartozik. A szerszámok a legjobb minőségű acélból, DIN és ISO szabvány szerint készülnek, a gyártás folyamán folymatos minőségellenőrzés történik.

A gyártás pontosságát a legmodernebb berendezéseket biztosítják: lézerkivágó gépek, CNC köszörűk, CNC megmunkáló központok, CNC élezőgépek, automata kemencék, továbbá egyéb automata és félautomata berendezések.

A szerszámok több mint 60 %-a az iparilag fejlett országokba kerül, mint pl. Németország, USA, Franciaország, Nagy Britannia. Jelenleg a gyártástechnológia javítására - automatizálására - folyik, hogy a meglévő tapasztalat és az alacsony gyártási költségek révén nagyon jó minőségű és kedvező árú szerszámokat tudjunk előállítani.

A PILANA TOOLS CSOPORT több, gazdaságilag összetartozó egységből áll. A PILANA TOOLS a.s. végzi a termékek értékesítését, az energia szolgáltatást és egyéb a gyártással nem közvetlenül összefüggő tevékenységet. A PILANA TOOLS Wood Saws s.r.o., PILANA TOOLS Knives s.r.o., PILANA TOOLS Saw Bodies s.r.o. és a PILANA TOOLS Metal Saws s.r.o. végzi a szerszámok előállítását.


A Pilana története

A Studeník úr által 1934-ben alapított "Első morva fűrész és szerszámgyár"-at kezdetben kézi fűrészek és hagyományos körfűrészlapok gyártására hozták létre.

Idővel a termelési program kibővült a faipari marószerszámokkal, késekkel és egyéb szerszámokkal. A Vállalatot 1948-ban államosították. A 60-as években kezdődött meg a keményfémlapkás körfűrészlapok, gatterlapok, rönkhasító szalagfűrész szalagok és fémipari szerszámok gyártása. 1992-tól a gyár ismét magántulajdonban van.